Prijava

Vaša prijava

Radovi na Selečkom mostu kreću za 10-ak dana


Nakon što je Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije ishodila pravomoćnu Građevinsku dozvolu za obnovu drvenog mosta na rijeci Odri u Selcu ravnateljica Martina Glasnović i načelnik Općine Orle Ervin Vujica potpisali su Sporazum o promjeni investitora. Umjesto Javne ustanove investitor je Općina Orle, a do promjene je došlo zajedničkom procjenom partnera, objašnjavaju.

“To je samo formalnost koju smo trebali zadovoljiti. Općina je bila i bit će investitor i nikakvog zastoja u procesu izgradnje nema”, govori nam načelnik Ervin Vujica koji najavljuje kako će radovi krenuti kroz 10 do 15 dana.

Javna ustanova Zeleni prsten za izradu projektne dokumentacije uložila je 476.815,00 kn a općina Orle 5.925,00 kuna. Drveni most na rijeci Odri nalazi se u mjestu Selce kraj Veleševcai najkraća je poveznica Turopolja i Posavine. Obnova mosta je nužna za lokalno stanovništvu i daljnji razvoj općine. Od kada je most zatvoren za promet do svojih poljoprivrednih površina stanovnici se voze i do 50 kilometara u jednom smjeru, a obnovom mosta će imati 12 kilometara.

Objava Radovi na Selečkom mostu kreću za 10-ak dana pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.