Prijava

Vaša prijava

Dan za pamćenje


Crveni tepih, špalir turopoljskog banderija i novinara, škljocaju kamere i fotoaparati- u našem se gradu nešto važno događa. Pa nije svaki dan- dan Grada Velike Gorice i zaštitnice, Svete Lucije. Mjesta u dvorani – popunjena do zadnjeg, a u prvim redovima- visoki uzvanici. Stigla je i predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović, šef Sabora, Gordan Jandroković, izaslanik premijera ministar Lovro Kušćević, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić…

Za govornicom se redaju govornici. Čestita predsjednica i najavljuje kako će i svoj ured dogodine preseliti u Zagrebačku županiju.

“Brojem stanovnika ovo je najveći grad u Zagrebačkoj županiji, a prednjači i u gospodarskim pokazateljima. Prvi je grad u županiji i deveti u državi po broju poduzetnika, a prosječna je plaća već od prosjeka Hrvatske. Otvaraju se i nove investicije što doprinosi poduzetničkoj klimi koja je ključ uspjeha”, ističe predsjednica.

Zadovoljan je i gradonačelnik koji nabraja uspjehe- škole, vrtići, zračna luka, turistički centar, bazen, sportska dvorana, reflektori, rotor, prometna infrastruktura, stižu veliki investitori, a kreće i aglomeracija. “Od iduće godine ljudi iz Zgareba će dolaziti raditi u Goricu, neće samo naši Goričani raditi u Zagrebu. Otvaraju se nova radna mjesta- Lidl, Hrvatska pošta, FAS Logistika, Atlantic grupa…”, kaže Barišić

A doprinijeli su tome i građani, jer javni novac ide u javne projekte. Zahvale građanima i pojedinačno. Dodijeljene su i nagrade grada. Najzaslužniji pojedinci i kolektivi, red je da ih i ovdje sve nabrojimo: Đurđa Havidić i Ivan Jurkin, Stjepan Rendulić, Nenad Črnko, Krešimir Starčević, tu su i Boris Rozić i Mateja Mesić, Miroslav Drljača, Stjepan Lucić, Kaja Gmaz i Sandra Toplek Ban, Turopoljski banderij, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice, Plesni klub Megablast i Marcelo Brozović.

Čestitke svima, bio je to Dan za pamćenje!

 

 

 

 

Objava Dan za pamćenje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.