Prijava

Vaša prijava

Mateja Hercigonja nova vinska kraljica


Mateja Hercigonja iz Pušće nova je vinska kraljica Zagrebačke županije. Dvadesetdvogodišnja Mateja je vlasnica OPG-a od svoje osamnaeste godine, zaposlena je, a uz rad i studira na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću. Njezina obitelj bavi se proizvodnjom vina te obrađuje 6500 trsova graševine, rajnskog rizlinga, zelenog silvanca i crnog pinota. „Od malih nogu roditelji su mi usadili ljubav prema vinogradu, odrasla sam uz njega. Na izbor za Vinsku kraljicu prijavila sam se prvenstveno zbog stjecanja iskustva, a želja mi je, kad za to dođe vrijeme, otvoriti
vlastitu vinariju”, rekla je Mateja Hercigonja. Lentu je novoizabranoj kraljici uručila zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, a krunu joj je predala dosadašnja Vinska Kraljica Lucija Fabek.

Mateja Hercigonja izabrana je za 17. po redu Vinsku kraljicu Zagrebačke županije, dok je za prvu pratilju izabrana Ada Puntarić iz Graberja Ivanićkog, a za drugu pratilju Andrea Grdović iz Grdanjaca. O najboljoj je odlučivao ocjenjivački sud, pod predsjedanjem pročelnika za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josipa Kraljičkovića, na temelju pismenog, usmenog i praktičnog testiranja.

Objava Mateja Hercigonja nova vinska kraljica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.