Prijava

Vaša prijava

Počela sjednica Vijeća, Most tražio stanku zbog aglomeracije


Počela je posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovoj godini, na čijem je dnevnom redu i proračun za iduću godinu, a gradonačlenik će podnijeti i izvješće o radu za prvih šest mjeseci. Trenutno je u tijeku aktualni sat, a sjednica je počela ponovnim zahtjevom kluba vijećnika Mosta koji i dalje inzistiraju na tematskoj sjednici vijeća na temu aglomeracije.

Uoči sjednice Gradskog vijeća ponovo su sazvali konferenciju za novinare i pitaju se gdje je zapelo. U cjelokupnom projektu odrađena su, kažu, tri minorna projekta- marketinga, nadzora i nabavke vozila, a o tome službeno kao vijećnici ništa ne znaju i nemaju nikakvih informacija. Alen Šembera ističe i važnost izgradnje pročistača koji, dodaje, još uvijek nije na vidiku, dok malo znaju i o izgradnji kanalizacijske mreže. “Jedino što znamo da su ponude duplo više od planiranih”, poručuje Šembera koji sumnja da će projekt biti realiziran u zakonskim okvirima, zbog čega, dodaje, postoji i mogućnost penalizacije. “Ako projekt propadne ispaštat ćemo svi”, zaključuje, uz podršku svih oporbenih vijećnika. Sva ta pitanja, o rokovima, natječaju, nabavi i nadzoru, ali i kompetenciji djelatnika članova VG Vodoopskrbe (gdje traže i smjenu uprave op.a) uputili su gradskoj upravi.

Inače gradonačelnik Barišić je za govornicom ponovio kako je i njima u cilju dati točne informacije zbog čega će klubu na ova pitanja odgovoriti pismeno, a pripremit će i materijale za eventualnu tematsku sjednicu. “Želimo komunicirati o ovom projektu, posebice s građanima u onim mjestima koje obuhvaća projekt”, zaključio je Barišić.

Objava Počela sjednica Vijeća, Most tražio stanku zbog aglomeracije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.