Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik podnio izvješće o radu, evo što se radilo…


Gradonačelnik, Dražen Barišić vijećnicima je podnio izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine. Ističe kako smo prvi grad po prosječnim plaćama u Hrvatskoj, što je pokazalo i istraživanje Fine, pa je tako prosječna plaća po poduzetniku u našem gradu oko sedam tisuća kuna. Dokaz tvrdnji o gospodarskom rastu su i brojne investicije i građevinske aktivnosti koje su netom završene ili su u tijeku, kaže Barišić. Na zapadnom ulazu u Veliku Goricu niknulo je i gotovo je pred samim završetkom Sortirni centar i nova upravna zgrada Hrvatske pošte. Samo nekoliko stotina metara dalje jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Lidl, koji je završio gradnju novog i većeg trgovačkog centra ali i nove veće upravne zgrade. Početkom godine otvoren je i mali trgovački centar na istočnom ulazu u Veliku Goricu u kojem su svoj dom pronašli Era commerce, Lidl i Pepco. U Poslovnoj zoni „Meridijan 16“ u Vukovinskom polju u manje od godinu dana izgrađena su prva dva velika gospodarska objekta čiji su investitori Atlantic grupa i Fas logistika. Grade se i rekonstruiraju ulice, postavlja javna rasvjeta, uređuju se društveni domovi, uređuju i grade vrtići i škole, Muzej 153., Distributivni centar i hladnjača. Izgrađen je rotor, obnavljaju se zgrade. Energetskom obnovom obnovljeno je 27 zgrada a preostale tri bit će gotove krajem siječnja sljedeće godine.

Izgrađen je i otvoren bazen, a od iduće godine kreće izgradnja i vanjskih bazena. Donesen je i plan gospodarenja otpadom, radi se na edukaciji u polju reciklaže i odvajanja otpada, a nakon niza godina opsežnih priprema počeo je i projekt Aglomeracije, vrijedan više od pola milijarde kuna. “U sklopu tog projekta bit će izgrađen novi moderni Pročistač otpadnih voda, više od 145 km nove kanalizacijske mreže na koju će besplatno biti priključeno više od 5000 domaćinstava, te u potpunosti sanirano čak 80 km naših lokalnih prometnica”, obećaeu Barišić.

Zadovoljni su vladajući vijećnici, a djelomično i oporba. SDP-ovac Damir Šimunić čestita. “Grad se napokon hvali svojim, a ne državnim projektima”, kaže Šimunić kojeg posebno veseli dolazak velikih investitora, hladnjača, ali i izgradnja Spomen doma Domovinskog rata i 153. brigade. Ipak, smatra da izvješće nije dovoljno transparentno i sveobuhvatno. Šturim je izvještaj ocijenio i Marko Šimac iz Mosta koji je naglasak stavio na odnos Grada prema mjesnim odborima i lokalnoj samoupravi, s naglaskom na Čičku Poljanu, zbog čega oporba, poručuju, neće podržati izvješće.

Rasprava o izvješću gradonačlenika je u tijeku.

Objava Gradonačelnik podnio izvješće o radu, evo što se radilo… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.