Prijava

Vaša prijava

HOK Gorica najljepša priča u protekloj godini


Probat ćemo ukratko se osvrnuti na dosege velikogoričkih sportskih klubova koji ne pripadaju u najvažniju sporednu stvar na svijetu – nogomet. Što se tiče košarke, Gorica je povratnik u Premijer ligu. I ponovno ih s klupe predvodi nekad veliko ime hrvatske košarke, Josip Sesar. Klub je novčano stabilan, a rezultatski je to još dosta neujednačeno. Naime, Gorica je ove polusezone skinula dva velika skalpa, Cibone i Splita, a gubila neke susrete u kojima su njihovi vjerni navijači i javnost očekivali pobjede. Ali, sve to ide kako se ono kaže u rok službe, sve je to očekivano – proces odrastanja i želimo im da zadrži prvoligaški ostanak, a onda će razmišljati što i kako dalje.

Rukometaši su nažalost samo prolaznici u Premijer ligi. Uvjerljivo su posljednji, većinu susreta su se skroz osramotili i jedino čega ćemo se sjećati je potpisivanje sportske suradnje sa Zagrebom. Suradnje koja je donijela novog trenera Andriju Nikolića i trojicu igrača: Šafranko, Ljubić i Vekić, od kojih se očekuje da podignu kvalitetu goričke momčadi na puno višu razinu. Ali, bojimo se da to neće biti dovoljno za ostanak u društvu najboljih.
I za kraj odbojka. Azenašice su kao i rukometaši u totalnom rezultatskom rasulu. Ali, kod njih je prisutan i onaj organizacijski i materijalni. Vrlo je neizvjesno što će biti u nastavku natjecanja. Upitno je hoće li odbojkašice Azene, koje su ne tako davno pripadale u sam vrh hrvatske odbojke, uopće završiti ovu sezonu. Već su bile u sličnoj situaciji i iznašlo se rješenje, tako da nam preostaje samo im poželjeti da se dogodi isto i da nastave svoj sportski put u Superligi. Ali, ne samo kao prolaznice i „kanta za napucavanje“, već i da se mogu ravnopravnije upustiti u borbu za barem sredinu ljestvice, jer za nešto više nemaju niti kvalitete.

Iz odbojke, na svu sreću, dolazi i jedna lijepa, svjetla priča, a za nju su zaslužne igračice HOK Gorice, članice 2. lige. Mladi, ali iznimno ambiciozan klub, odlično i studiozno vođen, pa trenutno prvo mjesto s lijepom bodovnom prednosti u odnosu na glavne rivalke, Bjelovar i nije iznenađenje, ali je lijepa priča. Podstrek za sve ostale klubove da se može kad se ima jasna vizija i kad se ne živi u oblacima, već se sve postavi u realne i ostvarive okvire.

Goran Klobučarić

Objava HOK Gorica najljepša priča u protekloj godini pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.