Prijava

Vaša prijava

HOK Gorica se prisjeća legende, dede Azenića


Antun Azenić, popularni Deda bio je veliko ime velikogoričke ženske odbojke. U svijet odbojke je ušao preko svoje kćeri Snježane, koja je preminula prošle godine, a čije su kćeri bile sjajne igračice, od kojih je najveću karijeru napravila Senna Ušić. Ako vam prezime Ušić zvuči poznato u pravu ste, radi se o Svenu Ušiću, članu najbolje postave Cibone u povijesti, one koja je dva puta osvojila naslov prvaka Europe, a baš je Sven bio najbolji igrač u Budimpešti, u drugom finalu 1986. kada je Cibona svladala litavski Žalgiris.

Antun Azenić je praktično stvorio Azenu, klub koji je godinama bio u samom vrhu hrvatske odbojke, ali koji danas proživljava teška vremena, možda i najteža od osnutka.
Ali, nije ovo vrijeme za žalovanje, ovo je prigoda da vas pozovemo da dođete na 3. Memorijalni turnir Antun Azenić „Deda“, koji će se održati u subotu, 26. siječnja u Gradskoj sportskoj dvorani, od jutra do finalne utakmice koja je na rasporedu od 16 sati. Turnir organizira vrijedni odbojkaški kolektiv HOK Gorica.

Goran Klobučarić

Objava HOK Gorica se prisjeća legende, dede Azenića pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.