Prijava

Vaša prijava

Oni lete propisno, a nama lete krovovi


Svatko tko je bar jedan dan proveo u Donjoj Lomnici zna da je tamo kao na avionskoj pisti. Koridor je to kojim svakodnevno prolaze avioni na putu prema Zračnoj luci pa su se Lomničani na buku već nekako i navikli. No, nisu se navikli (a i neće) na sve učestalije rušenje krovova i padanje crjepova, od kojih je zadnji događaj mogao završiti kobno. Naime, jučer, baš u vrijeme školskog odmora, uslijed preleta aviona, odlomio se crijep na krovu osnovne škole.

“Srećom djeca su bila unutra zbog lošeg vremena, no moramo li dočekati ono najgore prije nego se netko ovim problemom ozbiljno pozabavi”, pita se i apelira predsjednik Mjesnog odbora Milivoj Dianežević. Nabraja Dianežević daje, jer nije ovo prvi put. 120 puta do sad padali su crjepovi i rušili se krovovi: prije tri mjeseca pao je krov točno preko puta vrtića, pa onda kod nogometnog igrališta, pa u Dugoj ulici… U suradni s gradom slali su dopise, molbe i apele resornom Ministarstvu prometa i Agenciji za civilno zrakoplovstvo i Kontroli leta, no odgovor je uvijek isti: sve je prema propisima. “Oni lete po propisima, a nama lete krovovi, to je nedopustivo”, jasan je Dianežević.

Uz Lomničane je stao i Grad Velika Gorica. Zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar danas je obišao teren. “Ovo nije prema pravilima, ovo je nedopustivo i u pitanju su životi djece koja idu u školu. To nećemo više tolerirati i napravit ćemo sve u našoj moći da se ovo u Lomnici više nikad ne dogodi”, poručio je Ačkar. Zbog toga su već jutros po hitnom postupku zatražili da sve nadležne institucije revidiraju svoje pravilnike i da se provede detaljna analiza. U pitanju je sigurnost i ljudski životi.

Objava Oni lete propisno, a nama lete krovovi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.