Prijava

Vaša prijava

Knjiga mjeseca je- Balade Petrice Kerempuha


Biblioteka Albatros, koja djeluje u okviru Pučkog učilišta svaki mjesec nudi jedan naslov iz svoje zbirke, po povoljnijoj cijeni. Za čak 50 posto u veljači su snizili Balade Petrice Kerempuha, jedno od najvećih pjesničkih ostvarenja Miroslava Krleže, s bogatim ilustracijama Dragutina Trumbetaša

Biblioteka „Albatros“ svake godine izdaje nekoliko vrijednih knjiga i do sada broji više od stotinjak naslova. “Edicija je raznovrsna, a naša namjera kao izdavača je doprijeti do vas kao i do onih koji će tek postati ljubitelji pisane riječi”, poručuju izdavači.

Spomenuta je knjiga po akcijskoj cijeni izložena na info pultu Pučkog učilišta, gdje ju možete pogledati te se odlučiti za kupnju.

Genijalno Krležino djelo ilustrirali su mnogi hrvatski slikari, a među njima značajno mjesto zauzima i turopoljski umjetnik Drago Trumbetaš. Ova knjiga sadrži reprodukcije 44 Trumbetaševa crteža, odnosno izbor od 15 balada. Iako je prošlo 80 godina od objavljivanja „Balada”, one su i danas pjesnički nevjerojatno žive i moderne.

Objava Knjiga mjeseca je- Balade Petrice Kerempuha pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.