Prijava

Vaša prijava

Staro vozilo više nije prolazilo tehnički, pa stiglo novo!


DVD Turopolje u novu je godinu i taman pred požarnu sezonu ušlo s novim vatrogasnim vozilom, pohvalili su se u subotu na skupštini. Dar je to Vatrogasne zajednice i Grada Velike Gorice.  Mitsubishi pick up vozilo omogućava operativnu sposobnost ovih vatrogasaca, pa će sad na intervencije osposobljeni i opremljeni. „Staro vozilo više nam nije prolazilo ni tehnički pregled, zato nam je ovo neizmjerna sreća, zadovoljstvo i podstreh za daljnji rad“, govori nam Čedomir Krizmanić, predsjednik DVD-a Turopolje.

U društvu je 20-ak operativaca koji imaju položene potrebne vatrogasne ispite, te ispunjavaju sve preduvjete za izlazak na intervencije. Osim toga, edukacije nastavljaju, pa će tako krenuti i na ono za voditelje intervencija. Usporedno s daljnjim osposobljavanjem rade na nabavi potrebne opreme. Ne mogu sami, priznaju, pa to i dalje rade u suradnji s Gradom i Zajednicom. U budućnosti planiraju za ovo vozilo nabaviti i visokotlačni modul koji ide s 50 metara crijeva i pumpama, vrijednosti oko 25 tisuća kuna, ali kojim će moći gasiti i vanjske i unutarnje požare. Osim toga, želja im je urediti i garažni prostor kako bi imali gdje odložiti postojeću opremu.

Skupštini je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec

U suradnji s Mjesnim odborom i Gradom ove će sezone dovršiti uređenje poligona uz vatrogasni dom, koji će prvi „krstiti“ mladež i to na vatrogasnom natjecanju za Kup sv. Josipa Radnika. „Ostala sela koja imaju nogometna igrališta već imaju slične poligone. Mi smo do sad koristili onaj NK Turopolja, a sada kad još završimo uređivanje ove stare ledine i mi ćemo dovesti do kraja dugoočekivani poligon“, zaključuje Krizmanić.

Predsjednik DVD-a Turopolje, Čedomir Krizmanić

Novo vatrogasno vozilo uskoro će biti donirano DVD-u Donja Lomnica i to na njihovoj redovnoj godišnjoj skupštini, u subotu, 2.ožujka s početkom u 19 sati

Kako je bilo na skupštini DVD-a Turopolje pogledajte u Galeriji:

Objava Staro vozilo više nije prolazilo tehnički, pa stiglo novo! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.