Prijava

Vaša prijava

O javnom nastupu, tremi, artikulaciji


Otvarali su usta, masirali čeljust, fonirali, artikulirali- sve su te vježbe za glas i izgovor, među ostalim, prošli polaznici jučerašnjeg predavanja “Govorništvo u praksi- javni nastup i govorna elegancija” koje je u prostoru Turističke zajednice održala novinarka i predavačica Ana Katulić.

“Među polaznicima je bilo najviše srednjoškolaca, članova Debatnog kluba pa sam većinski njima namijenila prezentaciju i popikala sve one teme za koje sam smatrala da bi njima bile interesantne i korisne. Drago mi je da je predavanje pobudilo interes i šire publike i da je svatko tko je došao uzeo s predavanja nešto korisno za sebe”, poručila je Ana koju u ovi fašničkim danima možemo gledati kao Princezu Fašnika, a inače je i glumica i predavačica na Govorničkoj akademiji Demosten.

Foto: GKM

Kroz predavanje je provukla razne teme; od komunikacije, preko strukture govora, razrade teze, do neverbalne komunikacije, treme i kako se s njom nositi, što odjenuti, a što ne prilikom javnog nastupa, kamo s rukama i što s glasom… U svakom slučaju, polaznici su se složili kako je bilo vrlo korisno i inspirativno.

 

Objava O javnom nastupu, tremi, artikulaciji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.