Prijava

Vaša prijava

Zatvoren 110. Turopoljski fašnik. Nek gori, kriv je!


Mjesec karnevala je iza nas, ključevi grada ponovo su u rukama gradonačelnika, ludiranje je gotovo, a i s krafnama smo pretjerali. Veljaču u Turopolju obilježio je 110. Turopoljski fašnik koji je u dva dana okupio nekoliko tisuća maškara; malih i velikih, iz grada, okolice, pa sve do Bugarske. U subotu je gradom prošla fašnička povorka s 18 maskiranih skupina koju su na ulicama grada dočekali i pozdravili brojni građani. Dan kasnije, u nedjelju, pod šatorom na stotine klinaca na Malom fašniku, sve jedna maska i kostim bolji od drugih.

“Naši sugrađani mislim da su zadovoljni s Fašnikom, posebice u dane vikenda kad smo mogli uživati u brojnim fašničkim spelancijama. Posebno veseli mali fašnik koji je ponovo okupio rekordan broj klinaca koji su uživali cijeli dan”, zadovoljan je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Šarenilo fašnika završilo je danas kad smo na platou iz Turističke zajednice osudili Princa Fašnika. Kriv je, rekli smo, za sve! Kriv je za male plaće i penzije, za gospodarstvo, za loše ocjene i žvakaće na satu, za svađe i tučnjave, za neprospavane noći, za brige i probleme. Presuda- smrt spaljivanjem. Pa smo tako na krpeno-slamenu lutku fašnika nabacali sve svoje brige i nedaće i poslali ih u plamen i dim.

Klinci su se dobro zabavili, neki su se i prepali, jer narodni običaj spaljivanja, zna nekima biti i strašan i pomalo mučan, posebice djeci, koja u život odraslih tek ulaze.

 

Objava Zatvoren 110. Turopoljski fašnik. Nek gori, kriv je! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Natjecanja iz engleskog jezika

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva