Prijava

Vaša prijava

KAZALIŠTARCI U BUŠEVCU “Na Prošćenju” ide na državnu smotru


Predstava “Na prošćenju”, Zelinskog amaterskog kazališta Zamka najbolja je predstava Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije koja je za vikend održana u Buševcu. U zanimljivom kazališnom maratonu posjetitelji, i žiri, u jednom su danu pogledali čak pet predstava, a svaka od njih na scenu je donijela nešto novo.

Najbolju žensku ulogu ostvarila je Vesna Bičak Dananić kao Bara na prošćenju, dok je muška pripala Lovri Rimcu za ulogu BIlyja Flinna u predstavi Chichago. Za najbolju režiju nagrađen je Lovro Krsnik za predstavu GK Jastrebarsko ” “I neka vam loptice uvijek budu naklonjene” koja je ponijela nagradu i za najbolji tekst i inventivnost. Prošćenje je dobilo i nagradu za njegovanje baštine, a glumci Stjepan Nizek i Dragica Dijanić iz iste predstave najbolje su muške uloge.

Podsjetimo, na ovogodišnjoj su smotri konkurirale predstave POU Zaprešić “Pismo iz Zelingrada, PAXići POU Samobor: “Chichago”, GK Jastrebarsko “I neka vam loptice uvijek budu naklonjene”, ZamKa, Zelina: “Prošćenje” te KUD sv.Juraj, Draganić: “Sliku tvoju ljubim” koji su nastupili van konkurencije.

Čestitke svima, a Zelini sretno na državnoj smotri.

Galerija/ Foto: Irena Rožić, OSS Buševec

 

Objava KAZALIŠTARCI U BUŠEVCU “Na Prošćenju” ide na državnu smotru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.