Prijava

Vaša prijava

Kad matematika postane zabavna


Onovne škole Nikole Hribara i Vukovina bili su domaćini prvog kruga, četvrtog po redu, „Matematičkog četverca“, natjecanja u kojem nema pritiska za osvajanjem prvog mjesta, već je u prvom redu popularizacija matematike uz zabavu.

„Kroz anketu, koju smo ove godine proveli među natjecateljima, doznajemo kako je najveća motivacija za sudjelovanje upravo zabava. Uz zabavu, učenicima se izuzetno sviđa grupni rad, odnosno to što zajedničkim promišljanjima dolaze do rješenja pojedinih zadataka, jer, kako kažu, jedni od drugih nauče najviše, iako, unatoč dobroj zabavi, želje za pobjedom nije nedostajalo“, kažu nam nastavnici.

Na matemačitkom četvercu, koji je na isti dan održan u još devet osnovnih škola, sudjelovalo je 700-tinjak učenika, a među plasiranima u drugi krug su i goričke ekipe.

U kategoriji MINI četverca, za učenike 5. i 6. razreda, pobijedila je ekipa „Matka 1“ iz OŠ Velike Mlake mentora Blaža Krajinovića i Nikoline Kišak s natjecateljima Šimunom Imprićem, Nikom Gelo, Mateom Hrženjak i Martom Miličević.

U kategoriji MAXI četverca, za učenike 7. i 8. razreda, dvije su ekipe dijelile prvo mjesto. To su ekipa „Veli Jure 1“ iz OŠ Jurja Habdelića mentora Gorana Stajčića s natjecateljima Kristijanom Grgićem, Leom Georgius Anagnostakisom, Tomom Hranilovićem i Matkom Vuksanovićem. Jednako uspješna bila je ekipa „Pitagora“ iz OŠ Nikole Hribara mentorica Marjane Kuliš i Višnje Ridzak s natjecateljima Emom Keleković, Gabrijelom Lovrić, Franjom Ksaver Jarošem i Zvonimirom Antolovićem. Sa samo par bodova manje od najboljih, ekipa „Korijen iz Pi“ iz OŠ Nikole Hribara, osvojila je drugo mjesto. Već spomenutom mentorskom timu priključena je mentorica Roberta Marčec s natjecateljima Martom Rimac, Magdalenom Dorotić, Dorijanom Zlodijem i Filipom Vukadinovićem.
Drugi krug „Matematičkog četverca“ je 20. svibnja 2019.

Objava Kad matematika postane zabavna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.