Prijava

Vaša prijava

Selečki most: Bira se drvo za izgradnju, u prvoj fazi osigurano 400 tisuća kuna


Kroz desetak dana trebale bi pristići prve ponude za drvenu konstrukciju budućeg Selečkog mosta na rijeci Odri koji žitelji Posavine s nestrpljenjem očekuju. Stara konstrukcija je srušena, a u prvoj fazi izgradnje bit će napravljena prilazna rampa i plato sa strojem koji će zabijati drvene pilote, upoznao nas je projektom načelnik općine Orle, Ervin Vujica. Za početak izgradnje skupili su oko 400 tisuća kuna, od čega je županija osigurala tri četvrtine iznosa, a ostatak je na općini. Inače kompletan projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna, pa su odlučili graditi po fazama, kako će imati novaca i uspjeti ishoditi sredstva s natječaja, dodaje Vujica. Most će, u konačnici, kompletno biti u drvu, nosivosti osam tona, ali će ga općina o vlastitom trošku zaštititi armirano betonskim portalima kako bi mu se produžio vijek trajanja.

Ervin Vujica, načelnik općine Orle

Selečki most od velike je važnosti najviše za stanovnike koji imaju polja i vinograde u Vukomeričkim Goricama. Nekad su tamo putovali 12, sad u jednom smjeru naprave 52 kilometra. „To je nedopustivo. Desetak godina ova priča traje, mi smo je uspjeli pokrenuti i nadam se da bi u ovoj godini projekt mogao zaživjeti“, zaključuje Vujica.

Osim toga, most je i od gospodarskog i turističkog značaja za ovaj kraj, a uz biciklističke staze povezivat će bogatu ponudu Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

Objava Selečki most: Bira se drvo za izgradnju, u prvoj fazi osigurano 400 tisuća kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.