Prijava

Vaša prijava

VG Čistoća kao primjer dobre prakse, posjetila ih BIH delegacija


Odlagalište neopasnog otpada Mraclinska Dubrava i Reciklažno dvorište koje je većinski financirano europskim novcem bile su ključne točke i postaje posjeta bosanskohercegovačke delegacije Velikoj Gorici. Delegacija je stigla iz dva kantona, mahom predstavnici jedinica lokalne samouprave, javnih komunalnih poduzeća, resornih kantonalnih ministarstava, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, kantonalnih i federalnih inspekcijskih službi, te predstavnici organizacija za međunarodnu suradnju.

Stigli su kako bi kroz primjer goričke prakse odvajanja i zbrinjavanja otpada nešto naučili i primijenili u budućim aktivnostima. „Došli smo učiti od najboljih, pred nama je taj posao koji ste vi prošli, tek očekujemo novac iz EU fondova“, poručili su gosti koje je primio predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak sa suradnicima. Rak je spomenuo kako Gorica prednjači u načinu zbrinjavanja otpada i brizi za okoliš zbog čega je često neizostavna stanica stranim delegacijama.

Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće (lijevo)

„Oni su tek u fazi prilagodbe i puštanju u pogon novog sustava gospodarenja otpadom, pa vjerujem da ćemo im i mi našim primjerom pomoći“, kazao je Rak.

Visoke goste pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je, oduševljen nedavnim posjetom Tešnju, pohvalio BIH kao državu koja se ubrzano razvija i napreduje, posebice u gospodarskom smislu.

Predstavio im je Veliku Goricu, njenu strukturu, broj stanovnika i proračun te naglasio kako smo, upravo zahvaljujući EU fondovima, zadnjih deset godina osjetili snažan gospodarski rast i razvoj.

Objava VG Čistoća kao primjer dobre prakse, posjetila ih BIH delegacija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.