Prijava

Vaša prijava

KNJIŽEVNA NAGRADA ALBATROS Otvoren natječaj za rukopise


Biblioteka Albatros i Pučko otvoreno učilište raspisali su natječaj za rukopise za književnu nagradu Albatros koja se svake godine dodjeljuje s ciljem  afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti. Nagrade se sastoji od novčane nagrade u iznosu od pet tisuća kuna, diplome i tiskanja nagrađene knjige.

U obzir za nagradu dolaze rukopisi: roman, zbirka kratkih priča, dramski tekst, pjesme; za odrasle ili djecu. Natječaj je otvoren do 15.lipnja, rezultati Natječaja bit će objavljeni do 12. listopada 2019. godine na www.pouvg.hr, a nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu 2019. godine

• Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima.

• Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.)

• Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u 3 isprintana primjerka. Priložiti tekst u Wordu, na cd-u.

• Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru

• dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator.

• Rukopise ne vraćamo

Rukopise slati na adresu Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj “Albatros”) Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica

 

Objava KNJIŽEVNA NAGRADA ALBATROS Otvoren natječaj za rukopise pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Naša Zvonjalica – treći put na City radiju (13. travnja)

Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici