Prijava

Vaša prijava

NOĆ KNJIGE Liječenje starih knjiga, čitateljska revija, čitanje bez korica…


Pred nama je još jedna Noć knjige, noć u kojoj se populariziraju knjiga i čitanje. U Velikoj Gorici nekoliko je događanja, počevši od gradskih knjižnica pa do lokalnih knjižara, možete ostvariti i popust na određene naslove, a jeftinije knjige iz biblioteke Albatros možete ovih dana kupiti i u Pučkom učilištu.

No, krenimo redom.

Na Središnjem odjelu gradske knjižnice, dakle u utorak 23.4., na Noć knjige, već od 11 sati kreće program za učenike, a riječ je o radionici ilustriranja likova. Osnovnoškolci će, pod stručnim vodstvom ilustratorice Valentine Marek, na papir prenijeti svog omiljenog knjiškog junaka, a oni najmaštovitiji možda i stvoriti ponekog novog.

Od 18 sati u Središnjem odjelu za odrasle operira Doktorica Knjiško! Voditeljice proljetnih knjigoveških radionica u knjižnici, grafička inženjerka Ana Brigljević, knjigoveža i dr.doc. Branka Lajić s Grafičkog fakulteta u Zagrebu, održat će dvije radionice – pokaznu radionicu liječenja starih knjiga, gdje će prisutni imati priliku vidjeti različite faze restauriranja starih knjiga, i radionicu izrade mini knjiga tijekom koje imate priliku ručno izraditi knjižicu koja može postati vaš tajni dnevnik!

Već pola sata ksnije, od 18.30 sati u Čitanje bez korica stiže Velikogoričanka Sara Malić, studentica komparativne književnosti. Uz čitanje Sarinih tekstova nadamo se saznati i ponešto o njezinim omiljenim književnim junacima.

Od 19 sati počinje međugeneracijska čitateljska revija „Očitaj mi bookvicu!“. Bez brige, nećemo jedni druge kritizirati, već kritički razgovarati o književnim junacima nekih prošlih i ovih današnjih generacija. Razgovor moderiraju književnica Jasminka Tihi-Stepanić i knjižničarka Ivana Grubačević.

Također, od 18.00 do 20.00 sati u prostoru knjižnice možete po jedinstvenoj cijeni od 5 kuna kupiti knjige iz knjižničnog otpisa. A na Noć knjige (i dan) popuste su osigurale i knjižare Tisak media i VBZ.

Objava NOĆ KNJIGE Liječenje starih knjiga, čitateljska revija, čitanje bez korica… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.