Prijava

Vaša prijava

Gorica ima državnog pravaka iz povijesti, on je Leon Brnad


Leon Brnad, učenik 1. razreda velikogoričke Gimnazije ponio je laskavu titulu najboljeg na državnom natjecanju iz povijesti koje je od 15. do 17. travnja održano u Zadru. Gimnazija Vladimira Nazora bila je domaćin ukupno 105 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a upravo je naš Leon u tako velikoj konkurenciji bio najbolji.

Leon mudro kaže kaže kako povijest voli jer je ona odgovor na sva pitanja, a najdraže mu je razdoblje prapovijesti i Starog vijeka, upravo ono razdoblje iz kojeg se natjecao. “Podatke, brojke i činjenice ne pamtim na neki poseban način, oni su svi međusobno povezani samo treba biti redovit u učenju i čitanju povijesti”, odgovara nam Leon.

Inače, Leon je u Zadru bio u društvu profesora i mentora Matka Topoljnjaka koji je na njegov rezultat i rad i više nego ponosan. “Leon je već na školskom, pa potom i na županijskom natjecanju pokazao zavidno znanje, dugo se pripremao. Očekivao sam da će dobro napisati test. Već je i sam plasman na državno natjecanje veliki uspjeh, pa se nismo previše zamarali plasmanom. Kao njegov mentor izuzetno sam ponosan i sretan”, govori nam prof. Topoljnjak.

Pa kako ne bi bio! I njemu i Leonu upućujemo čestitke i želimo im još puno uspjeha i odličnih plasmana

Bravo!

 

Objava Gorica ima državnog pravaka iz povijesti, on je Leon Brnad pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.