Prijava

Vaša prijava

ROBOTIKA Velikogoričani osvojili drugo mjesto


proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Portugla u robotici. Među 500 natjecatelja našle su se i hrvatske ekipe, „Fire Rooster“ udruge VEL_IK iz Velike Gorice i „Panic! At Cospace“ udruge RIK Popovača. Oba sastava su nastupila u kategoriji Rescue Simulation (CoSpace) i postigli odlične rezultate – Velikogoričani drugo, a Popovčani četvrto mjesto u ukupnom plasmanu.

Za „Fire Rooster“ su nastupili Nika i Luka Cundeković koji su sa svojih 10 i 12 godina ujedno i najmlađi natjecatelji u svojoj kategoriji. Njihovo drugo mjesto je izniman uspjeh ako uzmemo u obzir da je u sastavima suparničkih ekipa bilo i studenata. Mentor ekipe bio je Vladimir Cundeković.

Rescue Simulation je prava programerska disciplina u kojoj se sve odvija u računalu i obje naše ekipe su u uzbudljivim i napetim susretima pokazale svu raskoš svog talenta. Činjenica da ovdje nema „pravih“ robota ne čini njihov zadatak lakšim – naprotiv ova kategorija je u velikoj ekspanziji i konkurencija na međunarodnim natjecanjima je sve veća, a time i ovaj uspjeh značajniji.

Goran Klobučarić

Objava ROBOTIKA Velikogoričani osvojili drugo mjesto pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.