Prijava

Vaša prijava

HNK GORICA Ne zanimaju ih kalkulacije, idu utakmicu po utakmicu


Ludi prvoligaški ritam u hrvatskom nogometu nastavlja se već ovog petka. Gorica na svojem stadionu od 16.30 sati dočekuje ranjenu, i u prošlom kolu protiv Rijeke, poniženu Istru. Momčad Igora Cvitanovića već se polako priprema za doigravanje s drugoplasiranim sastavom 2. Lige, dok je Gorica i dalje u igri za četvrto mjesto, koje bi im donijelo senzacionalni ulazak u kvalifikacije za Europsku ligu.

Trener Sergej Jakirović, inače vrlo pribrani i smireni čovjek, baš kao i do sada, smiruje tenzije i najavljuje da ga ne zanimaju nikakve kalkulacije, već da je isključivo orijentiran na izdanja svoje momčadi i kako će oni izaći na travnjak i što će na njemu pokazati. Protiv Istre, već je i smiješno ponavljati, samo pobjeda dolazi u obzir, jer u slučaju novog kiksa, Gorica bi praktično ispala iz utrke za Europu. Jer, nakon petka odlaze na gostovanje kod Dinama, a u tom susretu teško je očekivati i najavljivati tri boda.
Sreća je za Goričane da je Osijek pomalo i neočekivano poražen od Slaven Belupa, pa je sada razlika između njih, Hajduka i Gorica tri dostižna boda, pogotovo u svijetlu činjenice da Osječani 18. svibnja dolaze u Veliku Goricu. Ali, o tom potom, kao što je Jakirović i najavio, Gorica ide utakmicu po utakmicu. Počevši prvo od Istre.

Goran Klobučarić

Objava HNK GORICA Ne zanimaju ih kalkulacije, idu utakmicu po utakmicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


KNJIGA TJEDNA Thor Heyerdahl: Kon-Tiki