Prijava

Vaša prijava

Raste broj turista, Gorica među najposjećenijim županijskim gradovima


U prva četiri mjeseca ove godine Županija bilježi 15 posto više noćenja te 14 posto više dolazaka u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini, pohvalili su se u TZ Zagrebačke županije.

Više od 24 tisuće dolazaka u prva četiri mjeseca

Od ukupno 43.115 turističkih noćenja inozemni gosti su ostvarili njih 26.958, a bilježi se osjetan porast gostiju iz Kine i ostalih azijskih zemalja, nakon čega slijede gosti iz Italije, Bugarske i Njemačke. Broj dolazaka popeo se na 24.099 pri čemu su strani gosti ostvarili njih 15.498 a domaći 8601.

Najposjećeniji gradovi u prva četiri mjeseca bili su Velika Gorica, Samobor, Ivanić-Grad, Sveta Nedelja i Zaprešić.

“Novi oblici ponude i turističkih proizvoda koji se razvijaju u turizmu Zagrebačke županije poput “City breka-a”, kulturnog turizma, eno – gastronomije, zdravstvenog turizma, cikloturizma te pustolovnog turizma, razlog su ovakvih pozitivnih rezultata. Sve više gostiju želi živjeti zdravije, dinamičnije, s puno kretanja, doživjeti nove autentične i tradicionalne doživljaje, osjetiti eno gastronomsku ponudu, provoditi puno više vremena u prirodi, a to itekako mogu u zelenom zagrebačkom prstenu” – izjavila je Ivana Alilović, nova direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Poticaj manifestacijama i sadržajima u turizmu

Zagrebačka županija i ove će godine financijski podržati različite projekte u turizmu. Tako je upravo u tijeku milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora  manifestacijama značajnim za turističku ponudu, kao i 1,5 milijuna kuna vrijedan javni poziv za sufinanciranje razvoja javne turističke infrastrukture poput kongresnih centara, igrališta, klizališta, zabavnih parkova, šetnica, šumskih i biciklističkih staza i sl.

Podsjetimo, Zagrebačka županija u 2018. godini zabilježila je 122.922 turističkih dolazaka, što je za 41 posto više nego u istom razdoblju 2017. godine.

Objava Raste broj turista, Gorica među najposjećenijim županijskim gradovima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.