Prijava

Vaša prijava

NOGOMET Bez obzira na sve, sezona iz snova


Porazom protiv Dinama i pobjedom Osijeka nad Rijekom, najvjerojatnije je Gorica ostala bez mogućnosti da u ljeto nastupi u kvalifikacijama za Europsku ligu. Naime, još je ostala samo čista teorija, Gorica bi trebala dobiti Osijek i Lokomotivu, a Osječani izgubiti od njih i u posljednjem kolu od Intera na domaćem travnjaku, ali to već spada u domenu pomalo i znanstvene fantastike.

Ostaje činjenica da je Gorica odlično rezultatski igrala protiv velikih protivnika, osim, naravno, protiv Dinama. Jer, samo su od prvaka poraženi u sva četiri navrata, a ne smijemo zaboraviti i s ponosom to isticati: Gorije je čak tri puta svladala Rijeku, dva puta Hajduk. A, to su, priznat ćete, značajni dosezi. Nažalost, u konačnici nisu bili dovoljni da zauzmu treće ili barem četvrto mjesto, koje bi im omogućilo da nastupe u Europi, prvi put u povijesti. Ali, kao što najavljuju čelni ljudi kluba, idu dalje i sigurno će i oni okusiti „miris Europe“ i to vrlo brzo. Podsjetimo, sljedeće sezone, zbog uspjeha Dinama u Europskoj ligi, Hrvatska će dati pet predstavnika u europska natjecanja.
U svakom slučaju, Gorici ostaje za odigrati još dva prvenstvena susreta. Prvi je već u nedjelju u 19 sati kada na Gradskom stadionu dočekuju Osijek. Na njima je da naprave prvi korak, pobjede i na taj način se na najljepši mogući način oproste od svoje vjerne publike.

Goran Klobučarić

Objava NOGOMET Bez obzira na sve, sezona iz snova pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.