Prijava

Vaša prijava

Za kulturne projekte gotovo milijun kuna


Da je kultura, uz ekonomiju i gospodarstvo, ipak važna sastavnica gradskog, društvenog i socijalnog života i ritma grada Velike Gorice potvrdili su gradski čelnici koji su u gradskoj upravi danas dodijelili ugovore udrugama i obrtima koje se bave kulturnom djelatnošću, te pripremaju projekte koji će obogatiti kulturnu scenu našeg grada. Za tu je prigodu grad namijenio 980 tisuća kuna koji su raspoređeni na 30-ak subjekata; što na tradicionalne manifestacije koje provode KUD-ovi i folklorna društva, do onih za očuvanje tradicije, tu su i pjesnička udruga, glazbena, ekološka, mažoretkinje, vatrogasci izvedbena platforma…


„Hvala vam što radite ovaj posao, neki od vas već dugi niz godina. Vi ste stupovi našeg društva i afirmacija grada u zemlji i inozemstvu u vašim je rukama. Znamo da ćete ponovo odraditi dobar posao sa svojim suradnicima na taj način doprinijeti očuvanju kulturne ponude ali i visokog standarda življenja u našem gradu“, istaknuo je gradonačelnik, Dražen Barišić.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec istaknuo je kako su vrata gradske uprave svima širom otvorena. “Stalo nam je do očuvanja naše kulture, baštine i običaja. Vi je njegujete i time dajete svoj obol gradu. Želimo biti tu i financijski to pratiti“, dodaje Kolarec.

A sredstva su uvijek i više nego potrebna jer kulturno umjetnička društva i ostale udruge neumorno rade tijekom cijele godine, pripremaju festivale, događanja, kulturne manifestacije, predstave, putuju, postižu zapažene rezultate.

„Na sceni vježbamo mjesecima kako bi postigli uspjeh, puno je truda, proba, vremena uloženo u naš rad i drago nam je kad to grad prepoznaje i nagrađuje“, zaključio je predsjednik Zajednice KUU Velike Gorice, Vlado Štarkelj.

Detalje o kulturnim aktivnostima koje će biti provedene, među ostalim i sredstvima ovog natječaja, kao i provoditeljima možete pronaći ovdje

Objava Za kulturne projekte gotovo milijun kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.