Prijava

Vaša prijava

SVI U ČIČE Završila biciklijada, slijedi roštiljada


Novo Čiče u zadnje je vrijeme centar društvenog, sportskog i gurmanskog života. Uz etno kuću u kojoj su gotovo svaki vikend brojna događanja, fešte i proslave, tu su već i njihove poznate folklorne manifestacije ali i one koje promoviraju zdrav duh u zdravom tijelu. A ima i boljeg načina za oživjeti vitalnost i duh nego na dva kotača? I to još na manifestaciji gastro-etno koja nakon bicikliranja nudi i domaće fine specijalitete! Taman da nadoknadimo potrošene kalorije. Na bicikle je u Čiču za vikend sjelo 620 sudionika koji su pedalirali preko Lazine, Črnkovca, Strmca, pa do Bukevja i natrag do Čiča. Stigli su rekreativci, ali i profesionalci i iz Zagreba, Petrinije, Siska, i naravno naši domaći biciklisti, bilo je i djece i onih malo starijih, a svi su se, čini se, odlično zabavili.

Za djecu je posebna atrakcija bio dječji poligon, bilo je tu i tombola i vrijednih nagrada i za najbrže bicikliste alii za one najbrže ruke. Naravno, kakva bi to bila manifestacija u Čiču da nije bilo njihovog prepoznatljivog specijaliteta i zaštitnog znaka- šarana na rašljama. Bilo je tu i odojka, gulaša, kotlovine… “Pripremili smo više od 1000 porcija i sve se pojelo. Jako smo zadovoljni jer smo se i usprkos lošijoj prognozi okupili i odlično zabavili. Svi sadržaji, a pogotovo oni za djecu bili su pun pogodak”, kaže nam Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

I to nije sve! Čičani ne miruju, već se nakon biciklijade pripremaju za roštiljadu. Turopoljski Chill&Grill očekuje vas na istom mjestu u subotu, 25.svibnja od 14 sati. Fina ukusna hrana čeka sve one praznog želuca, željne dobrog društva i ugodnog druženja, a tu je i humanitarni aspekt cijele priče- naime sav je novac namijenjen liječenju Josipa Filipovića iz Petrovine. Od Duvnjaka doznajemo kako su do sad za natjecanje u pripremi hrane prijavljene 32 ekipe, a uz KUD Čiče organizatori su i Klub mladih Velika Gorica. Vidimo se!

 

 

Foto: Stipo Duvnjak

 

Objava SVI U ČIČE Završila biciklijada, slijedi roštiljada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.