Prijava

Vaša prijava

Danas je norijada, oprez u prometu!


Maturanti slave zadnji dan škole, popularnu norijadu. Gorički maturanti već su se od jutarnjih sati okupili pred srednjoškolskim centrom, a dio njih u popodnevnim će satima do Bundeka gdje će biti održana središnja proslava.

Policija je objavila i upozorenje vozačima i poziv na oprez u prometu, posebice u zonama škola i kod Bundeka.

Okupljanje oko 5.000 maturanata počinje na Trgu bana Josipa Jelačića već od 10 sati, a povorka kreće od 12 sati ulicama Grada prema parku Bundek.

Kretanje velike povorke pješaka gradskim ulicama je predviđeno od 12 do 13 sati sljedećom trasom: Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Most slobode – Ulica Damira Tomljanovića Gavrana – ulazak u park Bundek.

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan.

Tramvajski promet će od oko 11.30 sati do oko 12.30 sati biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a. Autobusni promet s terminala Pothodnik će, od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija, biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Aveniju Marina Držića i dalje redovnom trasom.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:
Slavonska avenija – Zagrebačka avenija
Avenija Dubrovnik
Zagrebačka obilaznica

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever – jug su:
Most mladosti – Avenija Marina Držića – Šubićeva ulica
Jadranski most – Savska cesta.
Jadranski most – Selska cesta.

Građanima, putnicima i vozačima preporučujemo da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba, te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati velika kolona pješaka.

Objava Danas je norijada, oprez u prometu! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.