Prijava

Vaša prijava

FOTO Turopoljska trka okupila sve ljubitelje zdravog života iz regije i svijeta


Dugoočekivana 27. Turopoljska trka koja objedinjuje pet različitih utrka, promotivnu utrku osoba s invaliditetom u kolicima, Polumaraton, Turopoljsku peticu – utrku građana, Turopoljsku vatrogasnu trku i Učeničku utrku osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca, te ni ove godine nije razočarala brojem prijavljenih ljubitelja zdravog načina života.

Ove godine imamo 330 natjecatelja a zadovoljstvo je primiti neke natjecatelje koji su došli iz drugih europskih zemalja pa ove godine imamo i natjecatelje iz Norveške, a posebno mi je drago da ovdje danas među prijavljenima vidim puno naših Velikogoričana čime se vidi da je ova utrka postala dio nas”., istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Međunarodna Turopoljska trka je već odavno opravdala očekivanja svih koji u njoj sudjeluju te se istaknula je kao jedan od najvažnijih sportskih događanja u Velikoj Gorici te kao utrka koja je opstala na razini Republike Hrvatske stvorivši tradiciju koja ustrajno promovira zdrav način života i sportske aktivnosti. Trka je međunarodni status dobila dolaskom mnogih gostiju iz Europe iz Slovenije, Mađarske i zemalja regije koji su kao redoviti trkači potvrdili ne samo tradicijske vrijednosti utrke nego i njenu prepoznatljivost na svjetskoj karti trkača.

Pobjednik Turpoljske petice je Domagoj Jakopović iz AK Agram iz Zagreba, dok je pobjedu u polumaratonu dugom dvadeset jedan kilometar je odnio mladi Velikogoričanin, član kluba AK Kvarner iz Rijeke, koji je istaknuo koliko mu znači pobjeda u rodnom gradu.

Foto: Domagoj Jakopović iz AK Agram, pobjednik Turpoljske petice

“Utrka je bila zbilja naporna ponajviše zbog toga što je ovo najtopliji vikend do sada ove godine te je u takvim uvjetima uvijek puno teže trčati, ali sam jako zadovoljan jer sam ipak osvojio prvo mjesto. Pobjeda mi puno znači jer sam u Gorici trčao još kao dijete na učeničkim trkama i tada nisam ni sanjao da ću jednog dana biti ukupni pobjednik ali evo i to se ostvarilo”., istaknuo je pobjednik utrke polumaratona, Goran Grdenić.

Foto: pobjednik utrke polumaratona, Goran Grdenić

Današnju utrku ništa nije moglo spriječiti pa čak ni trenutni infrastrukturni radovi u gradu koji su izmijenili termin utrke te je ovom prilikom Darko Batković, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica je istaknuo kako su ništa drugo doli samo slatke brige te je svim trkačima poželio uspjeh pri stizanju na cilj.

Pobjednike i sve ostale informacije o utrci možete pronaći na njihovim službenim stranicama ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Objava FOTO Turopoljska trka okupila sve ljubitelje zdravog života iz regije i svijeta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.