Prijava

Vaša prijava

Avijonko u potrazi za onom pravom


Svi ponekad imaju problema s pronalaženjem prave osobe s kojom će provesti svoj život pa čak i mali Avijonko Ftiček koji je odlučio preletjeti sva brda i doline Lijepe naše da bi pronašao onu pravu koja će letjeti s njim.

Priča je to “Avijonko se ženi”, autora Miljenka Muršića, ujedno i člana Društva hrvatskih književnika, koja je svoju kazališnu premijeru doživjela pred punom dvoranom roditelja i djece na sceni Galženica, u POUVG. Osim toga što je Avijonko Ftiček djeci htio pokazati da se čekanje isplati, predstava je bila i edukativnog karaktera upoznavajući djecu sa svim ljepotama hrvatskog jezika i bogatom baštinom hrvatskih krajeva koje je preletio.

“Predstava je namijenjena i djeci i odraslima jer smo htjeli privući cijele obitelji humorom koji je namijenjen i djeci i odraslima. Imamo dvoje sjajnih glumaca Tenu i Mirka koji odlično tumače sve likove, i lutke su tu jer se djeci s njima puno lakše povezati dok s druge strane neke jezične fore za koje djeca ne mare, odraslima su duhovite”., istaknula je redateljica i dramaturginja predstave Frana Marija Vranković.

Svoje oduševljenje predstavom nije krila ni Anita Pišković, ravnateljica POUVG-a koja je pohvalila kolegu Miljenka Muršića i kolegicu Snježanu Špehar voditeljicu glazbene djelatnosti u učilištu i ujedno autoricu glazbe u predstavi.

 

“Tu imamo dvoje sjajnih i kreativnih ljudi na zalazu njihovih karijera te je Učilište odlučilo da im u znak zahvalnosti, izda u doprinos kulturi grada Velike Gorice u vidu produciranja vlastite predstave. Prvi puta sam večeras gledala predstavu te mi jako svidjela te su svi bili oduševljeni, a predstava osim što je pjevna ima i edukativan karakter”., istaknula je Pišković.

U glavnim ulogama su glumci Tena Pataky i Mirko Ilibašić, dok nam iz Gorice još stižu kostimografkinja i scenografkinja Marta Crnobrnja, Damir Šimunović, a čestitkama se pridružila i Snježana Špehar, autorice glazbene kulise koja je predstavi poželjela dugi budući let.

Objava Avijonko u potrazi za onom pravom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.