Prijava

Vaša prijava

Otvoren Brass festival, večeras nova poslastica


Sjajan početak velikogoričkog Brass festivala koji je dvoranu Gorica napunio do zadnjeg mjesta. Publika je uživala u bogatom programu vrhunskih umjetnika Sigija Feigla i Jazz orkestra Steiermark iz Graza, kojima su se na pozornici pridružile i tri solistice. „Jako smo sretni što smo baš mi otvorili ovaj Festival. Uživali smo, a vjerujem da je i publika to prepoznala i uživala s nama. Mislim da smo stvorili odličnu energiju i konekciju s publikom koja nas je pratila od početka do kraja“, istaknuo je Fiegl kojem ovo nije prvi put u Velikoj Gorici na Brassu. „Uvijek ostanem iznenađen kvalitetom festivala. Organizatori zaista pronalaze pravi spoj vrhunskih umjetnika i profesora i zadovoljstvo je biti tu, upoznati se, družiti i surađivati sa svim tim ljudima“, dodaje.

Sigi Feigl

Umjetnički ravnatelj festivala Tomislav špoljar nije skrivao zadovoljstvo. „Opet je bila puna kuća na otvorenju što me posebno raduje, baš kao i duljina večerašnjeg programa. To je dokaz da smo narasli kao festival, da nas umjetnici prepoznaju, a duljinom trajanja programa žele pokazati svoje poštovanje, da cijene naš rad, ali i kvalitetu goričkog Brassa“, zaključio je Špoljar.

Sigi Feigl & Jazz Orchester Steiermark

Brass se nastavlja i danas, od 20 sati u dvorani Galženica s programom pod nazivom „Recital obitelji Friedrich“. Očekuju vas Reinhold Friedrich na trubi, David Friedrich na trombonu, te Eriko Takezawa na klaviru, a kao gost nastupit će Marin Zokić na trubi.

Foto: Mario Žilec

Objava Otvoren Brass festival, večeras nova poslastica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Predstavljanje 69. broja Žira