Prijava

Vaša prijava

Chill subota na zemlji i u zraku


Subota na VG Festu u znaku je zračnih akrobacija i acro vještina, a sve počinje već od 15 sati kad će nam ekipa iz udruge Traumatic Arts prezentirati najzanimljivije elemente acro yoge. Riječ je o yogi s elementima akrobacija koja se prakticira u paru, pa uzmite pod ruku svog partnera ili partnericu i probajte jednu od zračnih asana i poletite u svoj vlastiti zen.

Svila, ring, hula hoop
Odmah nakon yoga zagrijavanja, od 16 sati paralelno počinju radionica plesa na svili koja će potrajati do 17 sati, a tu su i likovna radionica, radionica zmajarenja, oslikavanja lica ili izrade šumećih kugli za kupanje (od 16 do 19 sati), te radionica zdrave hrane koja počinje od 17 sati. Zračnih vještina nikad dosta pa tako od 18 sati počinju radionice Hula Hoopa i plesa u ringu, nakon kojih će od 19:15 početi prezentacija zračnih akrobacija, u režiji i izvedbi Traumatic Artsa pod nazivom „290 sekundi“.

Uzmite kokice i dekice
Subota je rezervirana za opuštanje uz dobar film, a mi smo za ovu prigodu odabrali nešto iz naše ekološke kolekcije, kako bi potvrdili ovogodišnji predznak eko osviještenog festivala. U 20 sati pridružite nam se na projekciji filma na otvorenom „A Plastic Ocean“
U ovom avanturističkom dokumentarcu redatelj Craig Leeso udružio je snage s roniteljicom na dah Tanyom Streeter te međunarodnim timom znanstvenika i istraživača. S njima se upustio u četverogodišnje putovanje diljem svijeta, kako bi istražio krhko stanje naših oceana, razotkrio alarmantne istine o zagađenju plastikom i ukazao na radna rješenja koja se mogu odmah inicirati, s trenutnim učinkom. Film ‘Plastični ocean’ pomogao je i doprinio globalnoj raspravi, utjecao na legislativu, prouzročio industrijske inovacije, natjerao trgovce da ponovno promisle svoje poslovanje, a potrošače da donose inteligentnije odluke prilikom kupnje. Sniman u više od 60 zemalja i na četiri kontinenata, film je ovjenčan brojnim nagradama na međunarodnim filmskim festivalima. Dovoljno razloga da nam se pridružite. Donesite kokice, mi imamo osvježavajuća pića!

 

I ne zaboravite!

Cjelodnevno druženje i ponudu VG Festa sva tri dana upotpunjava Chill zona, smještena u samom srcu parka. Dekice, jastuci ili panjevi u krošnjama pod lampionima, u pozadini ugodan DJ set, te vrhunska ugostiteljska ponuda i prigodni program nude opuštanje u popodnevnim satima. Naći će se tu i kakva dobra knjiga u suradnji s Gradskom knjižnicom, možete pogledati izložbu radova Lutajuće knjige, umjetnice Antonele Šantek, koja korice knjiga pretvara u prava mala umjetnička djela, ili pak goričkih osnovaca koji su u suradnji s Veleučilištem pripremili izložbu radova od otpada.

Objava Chill subota na zemlji i u zraku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.