Prijava

Vaša prijava

VG Brass- sinonim za kvalitetu, ljepotu i vrhunsku umjetnost


Iza nas je još jedan Brass. I nećemo pretjerivati ako kažemo da je ovaj ponovo nadmašio ne samo lanjski već sva očekivanja i publike i struke. „Kad se ljudi već pitaju koga ćemo ugostiti ove godine, misleći da smo sve adute već potrošili, onda se ponovo iznenade i čestitaju- to je dokaz da smo nadmašili sami sebe“, konstatirao je zadovoljno umjetnički ravnatelj Festivala, Tomislav Špoljar. U pet dana Brass je okupio neka od najpoznatijih imena svjetske limene scene, počeši od otvorenja koje su uveličali naš stari znanac Sigi Feigl i Jazz orkestar Steiermark iz Graza, pa sve do fenomenalnog Fabrizia Bossa na trubi u društvu Luciana Biondinija na harmonici. „Fabrizio je umjetnik za kojeg još mnogi nisu čuli jer više od 90 posto svojih koncerata održava po Italiji. Nakon večerašnjeg nastupa već su mu se javili gosti iz Amerike i ponudili suradnju, što mnogo govori o njegovoj kvaliteti“, kaže nam Špoljar.

Fabrizzio Bosso

Ovogodišnji Brass nosio je i obiteljski predznak jer su se u nekoliko koncerata publici predstavile umjetničko- glazbene obitelji. Nastupili su tako otac i sin Reinhold i David Friedrich u „Recitalu obitelji Friedrich“ te supružnici Srđan Peić na rogu i Tajana Vukelić Peić na harfi. Još jedan stalni gosti, dragi prijatelj i umjetnik, Marin Zokić gostovao je na trubi, a priliku da uče od velikih imali su i studenti za koje si organizirane radionice. U glazbenu elitu ovogodišnjeg Brassa svakako treba dodati Eriko Takezawu na klaviru te Tubismo Brass kvintet.

„Otvorenje je bilo puno i svi su koncerti bili gotovo pa dupkom puni. Vidimo da Brass raste, a s njim i publika, od onih najmlađih, do naših sugrađana svih dobi i interesa pa do profesionalaca. To nam je sjajan pokazatelj da vrijedi to što radimo i hvala svima koji su se odazvali, a posebno hvala Gradu koji je Brass i ove godine prepoznao i podržao“, zaključio je Špoljar.

Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Brassa

Objava VG Brass- sinonim za kvalitetu, ljepotu i vrhunsku umjetnost pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.