Prijava

Vaša prijava

KUD Nova Zora slavi 100 godina rada


Velika obljetnica za KUD Nova Zora iz Donje Lomnice koja je nizom već ranijih manifestacija tijekom godine najavila središnju proslavu. Došao je i taj dan pa je sada najavljujemo i mi. Okruglu obljetnicu, 100 godina društva proslavit će svečanom sjednicom u subotu, 8.lipnja.

“Društvo je odlučilo obilježiti obljetnicu s nizom programa tijekom godine, a jedan od većih i zahtjevnijih u organizacijskom i financijskom pogledu je izdavanje monografije koja bi bila presjek 100 godišnjeg kulturno-umjetničkog i amaterskog djelovanja u Donjoj Lomnici”, ističe tajnica Zlatica Krznarić.  Monografija, autora Slavka Stepanića, svjedočanstvo je proteklog vremena, dokumentirano slikom i riječima, a u projekt su uključeni brojni suradnici, članovi KUD-a i vanjski stručnjaci i suradnici.

Kulturno umjetničko društvo „Nova Zora“ iz Donje Lomnice već 100 godina obogaćuje društveni i kulturni život svojega mjesta ali i u brojnim drugim sredinama u zemlji i inozemstvu u kojima je nastupalo te kroz ples i glazbu oživljava tradiciju i starinu. Svega toga prisjetiti će se s dragim gostima u tom svečanom trenutku kojeg će uveličati i projekcija filma o 100 godina rada KUD-a.

 

Objava KUD Nova Zora slavi 100 godina rada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Počinju Dani jagoda u Gorici

KORIZMENI KONCERT UZ RECITACIJE ELEGIJA RAJMUNDA KUPAREA