Prijava

Vaša prijava

Otvoreni Dani jagoda!


Slatko crveno voće zamirisalo je gradom. Slatka je to jagoda domaćih proizvođača čija sezona tek počinje, pa su tako na Tržnom centru danas otvoreni Dani jagoda. Mjerica je 13 kuna, a možete je pronaći na štandovima na nekoliko lokacija po gradu- od tržnice, Galženice, kod Robne kuće i trgovačkih centara, ali i u okolnim naseljima.

Gorica je zaista grad jagoda čemu u prilog ide i brojka od 50 tisuća sadnica jagoda koje sade i ubiru naši poljoprivredni proizvođači, te osim u plasman voća prerađuju jagode za džemove, likere, sokove, sirupe… “Jagode su kod nas postale sastavni dio poljoprivredne proizvodnje i ekonomije i Gorica je po tome predvodnik i u Zagrebačkoj županiji i šire. Grad to prepoznaje i vrednuje kroz proračun i podršku OPG-ovima što se pokazalo vrlo uspješnim”, zaključio je gradonačelnik, Dražen Barišić.

Ova je godina bila nešto slabija po urodu, govori nam proizvođačica iz Rakitovca Gordana Brozović. Vremenske prilike nisu im išle u prilog, a kako jagodu ne tretiraju pesticidima i ne špricaju zbog svega je i urod nešto slabiji. “Ali proda se, ono što imamo dobro prodajemo. Zadovoljni smo jer kupci kupuju naše domaće turopoljske jagode”, zaključuje Brozović.

Objava Otvoreni Dani jagoda! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.