Prijava

Vaša prijava

BICIKLISTIČKI AUTOPUT Pedalama 121 kilometar po Zagrebu i županiji


Od Zagreba, preko Zagrebačke županioje pa sve do Slovenije projekt je Greenway koji prati tok rijeke Save od granice sa Slovenijom do Lijevog Dubrovčaka. Projekt je vrijedan gotovo 123 milijuna kuna, a sama je izgradnja, u kojoj su partneri Zagreb i Županija, podijeljena u devet faza.

 

Pilot projektom, nedavno predstavljenim u Inovacijskom centru u Zagrebu, u ovoj se fazi financira izrada tehničke dokumentacije za cijeli obuhvat Greenwaya te izgradnja pete faze – trasa od Arena centra do pješačko biciklističkog mosta u dužini od 1.750 metara, u ukupnoj vrijednosti od 6.7 milijuna kuna.

“Zagrebačku županiju često zovemo “zelenim zagrebačkim prstenom”. Taj zeleni predznak, skladan suživot s prirodom i bogatstvo zelenih površina vrijedan je resurs na koji smo iznimno ponosni. Stoga je Zagrebačka županija ponosna na ovaj projekt koji će biciklističkom infrastrukturom uz rijeku Savu povezati i dodatno učvrstiti ionako neraskidive veze Zagreba i Zagrebačke županije – izjavio je ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić nadodavši kako u svijetu ima oko 60 milijuna cikloturista, a od tih 20ak istražuje nove destinacije. Završetkom ovog projekta, ideja je da jedan dio njih završi i na našem području – poručio je Velić.

Objava BICIKLISTIČKI AUTOPUT Pedalama 121 kilometar po Zagrebu i županiji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.