Prijava

Vaša prijava

ALPAS KUP Desetka je tu! Stiže 11 klubova iz 6 zemalja


Pred nama je još jedan Alpas kup, jedinstveni U11 nogometni turnir koji okuplja male, ali kvalitetne momčadi iz cijele Hrvatske i Europe. Klinci će i ove godine snage odmjeriti na terenima NK Udarnika u Kurilovcu, gdje je ove sezone bilo udarnički jer je, govori koordinator natjecanja Vlado Stepanić, bilo mnogo radova u sezoni na sanaciji terena i uređenju uredskih prostorija. Stiže 11 klubova iz šest zemalja, a sva djeca imaju osiguran ručak, stručno vodstvo, a čeka ih uređen travnjak i topla dobrodošlica.

“Brzo vrijeme prođe. Ponosni smo, veliki smo”, zaključuje Stepanić.

Do sad je u 10 godina na terenima u Kurilovcu nastupilo 450 momčadi iz 16 zemalja, prisjeća se i predsjednik NK Udarnika, Dražen Vujnović. Tu je i partner, tvrtka Vego sa sportskim brandom Alpas. “Ovo je La decima, kako bi rekli Španjolci! Desetka je tu, možemo biti ponosni jer ovaj turnir je pokazatelj koliko poduzetničkog duha živi u Velikoj Gorici i koliko smo mi svi skupa proširili svoje horizonte i objedinili cijelu Europu”, poručio je Kristijan Japec.

I zaista, Alpas kroz nogomet spaja brojne europske zemlje, stvara nova poznanstva i prijateljstva, ali je i veliki gospodarski i društveni te turiostički događaj, čemu u prilog ide i informacija da su za vikend svi smještajni kapaciteti u Gorici već odavno popunjeni.

“Ponosni smo jer na sportskoj karti ova manifestacija visoko kotira”, govori zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec te dodaje kako je upravo nogomet, ali i sport općenito, važna karika života grada. Grad ulaže u sportske terene, nogometna igrališta i domove, povećali su sredstva klubovima, oslobodili ih plaćanja režijskih troškova, grad aktivno ulaže u klubove, a to se vraća kroz mlade koji su sve više aktivni članovi- dodaje Kolarec

A skupa s turnirom počeo je i mandat gradonačelnika Dražena Barišića koji ovih dana obilježava 10 godina rada na čelu grada. “Drago mi je da su pioniri koji su u taj projekt krenuli prije deset godina izdržali do sada i vjerujem da će raditi i ubuduće. Ova je manifestacija afirmirala Kurilovec na karti mladih i karti sporta i zaslužuje našu pažnju ali i čestitke”, istaknuo je Barišić.

 

Objava ALPAS KUP Desetka je tu! Stiže 11 klubova iz 6 zemalja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.