Prijava

Vaša prijava

POHVALA PETKOM Pokupčanka u Pokupskom radi punom parom!


Dugo su mještani Pokupskog i okolnih naselja kumili i molili ne bi li u njihovom mjestu ponovno proradila benzinska postaja. Stara INA-ina je prestala s radom početkom 2013. i od tada svi su oni gorivo točili na pumpama udaljenim i do 40-tak kilometara. Poseban problem predstavljalo je to OPG-ovcima koji, umjesto da su na njivi, najčešće su na cesti, a i kad već natoče gorivo, dok dođu do njive- pola ga potroše.

Tome je doskočila Pokupčanka, firma koja inače proizvodi drvene čačkalice i sličan pribor. Otkud oni u naftnom biznisu, pitate se? No, obitelji Sučec sve je to bilo jako logično. Još su 1994. počeli pregovore s INA-om o otkupu pumpe, da bi se oni finalizirali tek 20 godina kasnije. Kupoprodajni ugovor potpisan je 2018. i od tad na Pokupskom stanovnike i putnike opskrbljuje Dagro benzinska crpka. „Procirkuliralo je ovdje do sad 20-tak tisuća ljudi, a broj korisnika i dalje raste, posebice u ljetnim mjesecima kad dolaze i turisti, plivači i rekreativci na Kupu, a povećava se i broj OPG-ova koji koriste naše usluge“, govori nam direktor Pokupčanke Dario Sučec. Jako je zadovoljan. Njegov je bratić odmah do otvorio i kafić, pa se gosti mogu i osvježiti, rashladiti, popiti kavu…baš kao kad idete prema moru pa vam je nezaobilazna stanica benzinska, tako i Pokupsko ima svoju malu oazu.

„Kaže se da ceste donose život, a uz cestu mora biti i benzinska. Volio bih vjerovati da je ova benzinska mali kamenčić koji će pokrenuti lavinu u ovom kraju“, zaključuje Sučec. Ako je mogla protiv gigantskog INA-MOL-a dobiti bitku, vjerujemo kako je sve moguće, na dobrobit i veselje mještana i korisnika.

Objava POHVALA PETKOM Pokupčanka u Pokupskom radi punom parom! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.