Prijava

Vaša prijava

Sportske udruge raspodijelile 250 tisuća kuna


Manifestacije, natjecanja, gostovanja,putovanja, treninzi, oprema- sve su to projekti po brojnim sportskim udrugama u gradu kojima je, uz redovno financiranje za funkcioniranje potrebna i još koja kuna više kako bi ostvarivali bolje rezultate. Zato je grad sportašima raspodijelio 250 tisuća kuna. Karate klub Gorica sredstva će iskoristiti u natjecateljski dio. „U klubu je važan kontinuitet, što grad prepoznaje, a dobri rezultati iziskuju i troškove. Osim toga, cilj sporta nije isključivo i samo rezultat već i oblikovanje mlade osobe“, govori nam trener Ranko Živković. NK Mala buna svoj će dio kolača iskoristiti pak za obnovu i uređenje prostora i selekcija.

„Imamo pet selekcija nogometaša- od prstića do kadeta. Zadovoljni so kako se radi, imamo i novu rasvjetu, novi teren za što smo zahvalni gradu jer smo imali najlošiji teren u cijeloj županiji“, kazuje nam Zlatko Petrac.

Konstantna ulaganja u sport u gradu će nastaviti, baš kao i ulaganja uazne druge oblike sporta i rekreacije, aktivnosti koje nude klubovi. „Osim visokih izdvajanja za sport, potičemo školski i rekreativni sport, sport za osobe s invaliditetom, izgradili smo bazen radimo fitnes parkove kako bi se što više naših sugrađana bavilo sportom“, nabrojao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Nije propustio spomenuti kako ova gradska garnitura baš danas obilježava 10 godina na vlasti,. „Svih tih godina dobro i kvalitetno surađujemo sa svim našim udrugama, uz poseban naglasak na sport“, kaže Kolarec.

A tako će nastaviti i dalje. I gradonačelnik je čestitao udrugama i pozvao ih na suradnju. „ Ova sredstva za sportske udruge nisu samo trošak, nego jamče i kvalitetu života u Velikoj Gorici. Kroz treninge, natjecanja, gostovanja u zemlji i svijetu, oni to vraćaju svojim uspjesima i predanošću, stvarajući stil života na koji možemo biti ponosni“, zaključio je Barišić.

Objava Sportske udruge raspodijelile 250 tisuća kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.