Prijava

Vaša prijava

Stiže toplinski val! Temeprature i do 36


Nakon nekoliko osvježavajućih, kišnih dana, meteorolozi narednih dana najavljuju iznimno visoke temperature, koje će u nekim dijelovima zemlje prelaziti čak 36 Celzijevih stupnjeva.

Zbog ekstremno visokih temperatura u cijeloj je zemlji oglašeno upozorenje Meteoalarma koje je danas žute, ali narednih dana i narančaste boje.

Zdravstveni djelatnici pozivaju građane da se klone vrućina, ne izlaze iz stanova, ako ne moraju, u popodnevnim satima, neka piju puno tekućine i jedu lagano. Na glavama je dobrodošla kapa ili šešir, ne preporučuje se konzumacija alkohola, a uz sebe imajte uvijek visoki zaštitni faktor.

Evo kakvo vas vrijeme očekuje danas u pojedinim djelovima Hrvatske:

Središnja Hrvatska
Sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće. Vjetar slab. Uz rijeke ujutro moguća magla, Najviša jutarnja temperatura zraka od 19 do 23, a najviša dnevna od 31 do 34°C.

Sjeverni Jadran
Sunčano i vruće. U noći i ujutro, osobito podno Velebita, umjerena do jaka bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 20 do 25, a najviša dnevna od 30 do 34°C.

 

Istočna Hrvatska
Sunčano i vruće. Vjetar slab, a ujutro mjestimice uz rijeke i po kotlinama mjestimice uglavnom kratkotrajna magla. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 21, a najviša dnevna od 29 do 32°C.

Gorski kotar i Lika
Pretežno sunčano i vrlo toplo. Ujutro u Lici po kotlinama moguća magla. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 18, a najviša dnevna od 26 do 31°C.

 

Objava Stiže toplinski val! Temeprature i do 36 pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.