Prijava

Vaša prijava

Gorička slikarica Vinka na Međunarodnom bijenalu u Pekingu


Velikogoričanka Vinka Gašparuš jedna je od umjetnika i umjetnica iz cijelog svijeta koji su izlagali na Međunarodnom bijenalu umjetnosti u Pekingu, koji je okupio 595 umjetnika iz 113 zemalja.

Tema 8. BIAB-a bila je ‘’Raznobojan svijet i zajednička budućnost’’, pa su tako radovi na ovogodišnjem bijenalu predstavili razmišljanja umjetnika o prirodi, životu i zajedničkoj budućnosti čovječanstva. Vinka je izložila sliku naziva ‘’Leptiri’’, ulje na platnu.

Izložene su većinom slike i skulpture, 446 izložaka stranih umjetnika i 194 umjetnika iz Kine. Svečano otvorenje izložbe održano je 30.08.2019. u Nacionalnom muzeju umjetnosti Kine(NAMOC National Art Museum of China), a izložbu je otvorena do 20.09.2019.

cof

Vinka Gašparuš, zvanje magistre stekla je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Kontinuirano djeluje u raznim područjima likovnog izraza (slikarstvo, grafički dizajn, ilustracija, scenografija, novi mediji). Izlagala je u Hrvatskoj i inozemstvu, sudjelovala na umjetničkoj rezidenciji u Belgiji, njezini radovi su objavljivani u međunarodnim umjetničkim časopisima. 2019. izlaže i na žiriranim izložbama Painting the figure now II, u Zhou B Art Center u Chicagu, SAD, 5×5 Abend Gallery, Denver, SAD…

 

Objava Gorička slikarica Vinka na Međunarodnom bijenalu u Pekingu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.