Prijava

Vaša prijava

POKUPSKO Stigla voda u Hotnju, a cilj je u naredne četiri godine vodu dovesti u svako kućanstvo


Mještani Kosa i Strmca u Mjesnom odboru Hotnja napokon mogu odahnuti i iz pipe popiti pravu, svježu i čistu, pitku vodu. Do sada to nije bio slučaj. Josip Marinković svakodnevno je putovao do kilometar od kuće kako bi sebi i svojoj obitelji osigurao pitku vodu.

Vrijeme ne pita, a voda nam treba

„Po kiši, snijegu, ledu, suncu…vrijeme ne pita, a vode uvijek treba. Nismo imali vode ni za kućanske potrepštine, za kuhanje, pranje, uzgajamo životinje, i njima treba vode… Danas smo napokon sretni i zadovoljni“, govori Josip koji jedva bira riječi od prevelikog uzbuđenja i emocija koje su ga obuzela kad je voda stigla i do njegove kuće. „Napokon imamo čistu i zdravu vodu. Nevjerojatan i izuzetan je osjećaj priključiti se na gradski vodovod“, zaključuje Josip.

Stanovnici Pokupskog piju vodu iz Zagreba

Iako se čini kao scena iz starih filmova, istina je kako u nekim zabačenim dijelovima naših susjednih općina stanovnici i dalje nemaju pitke vode. Općina Pokupsko na tome radi već posljednjih 20 godina, kad su krenuli prvi cjevovodi za Pokupsko, Lukinić brdo i Hotnju. „Voda nam je prioritet i želimo je u naredne četiri godine dovesti do svakog kućanstva, te sukladno raspoloživim sredstvima za izgradnju vodoopskrbnog sustava gradimo i vodovode“, podvlači načelnik općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić. Dodaje kako im u svemu pomaže Zagrebačka županija, kao resorno Ministarstvo regionalnog razvoja.
Vodu je u Hotnji ovime dobilo 30-tak stanovnika, a crpi se iz Zagreba. „Doveli smo kvalitetnu i čistu vodu. Stanovnici Pokupskog sad piju vodu iz Zagreba“, zaključio je Škrinjarić.

Objava POKUPSKO Stigla voda u Hotnju, a cilj je u naredne četiri godine vodu dovesti u svako kućanstvo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.