Prijava

Vaša prijava

“Italija ima požare, mi imamo poplave, razmjenom iskustava još bolje djelujemo”


Velikogoričko Veleučilište odavno je nadraslo svoje okvire i zasigurno je jedna od visokoobrazovanih ustanova čiji studenti idu ukorak s vremenom i nastavnim metodama, znanje se širi, nadopunjava, razmjenjuju se iskustva s kolegama, a Veleučilište u svakom segmentu poboljšava svoje poslovanje i pristup nastavi, teoriji ali i praksi. Članovi su prestižne europske mreže Conris čije se članice bave kriznim managementom, a upravo su ovih dana Goričani bili domaćini zemljama članicama. „Kroz mrežu vodimo obuku sa studentima, razvijamo kurikulum za krizni management, a važna nam je i razmjena iskustava“, govori nam Željko Dobrović, pročelnik studija Krizni menadžment na VVG-u. Mreža je pod pokroviteljstvom Europske komisije unutar koje postoji znanstveni centar za upravljanje rizicima od katastrofa. „Nizozemska ima potrese, Italija požare, a mi poplave. Razmjenom iskustava i znanja dobivamo jasnu predodžbu što bi učenici morali učiti i koja znanja imati“, zaključuje.

Kaci Bourdache u Veliku je Goricu došao iz Finske, govori nam kako su ovakvi sastanci prava prilika da na jednom mjestu razmjene ideje i planove. „ Poboljšavamo partnerske veze, organiziramo aktivnosti. Okupljamo se svakih devet mjeseci i planiramo za razdoblje pred nama, a najatraktivnija nam je Ljetna škola“, govori nam Kaci.

A upravo će Hrvatska biti domaćin Ljetne škole 2022. godine. Studenti iz cijele Europe u tjedan dana sudjelovat će u programu obuke za krizni menadžment,.

Objava “Italija ima požare, mi imamo poplave, razmjenom iskustava još bolje djelujemo” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Gorica s Brzojom gost Splita pred TV kamerama