Prijava

Vaša prijava

Na Dan 153.brigade otvoren Spomen park, Muzej će na proljeće


Svečano je danas bilo u Velikoj Buni gdje su se na dan osnivanja 153.brigade HV-a okupili suborci, članovi istoimene udruge i drugih braniteljskih udruga, stigao je i gradski vrh, te kao posebni gosti i ove su godine stigla djeca velikogoričkih osnovnih škola. Oni na ovaj način uče o povijesti, o brigade ali i Domovinskom ratu, a imali su prilike pogledati i izložene eksponate u sklopu Spomen parka.

“U suradnji s braniteljskim udrugama napravili smo i otvorili Spomen park koji svatko može posjetiti, vidjeti opremu i eksponate kojom su se služili naši branitelji. Gotov je i Spomen dom, građevina je pod krovom, a kompletno će biti opremljena I otvorena početkom proljeća”, najavio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Predsjednik Udruge 153.brigade HV-a Ivan Zagorac

Kroz 153. Brigade HV-a prošlo je 5818 Velikogoričana i svi oni zaslužni su što danas imamo samostalnu, slobodnu I neovisnu domovinu, rečeno je tijekom svečanosti. Okupljeni su se prisjetili i onih koji više nisu s nama, 121 hrvatski branitelj iz Velike Gorice poginuo je u ratu i njima je danas odana posebna čast.

Obilježavanja Dana hrvatskih branitelja u Velikoj Gorici nastavlja se u 17 sati u parku dr. Franje Tuđmana, a u prigodnom će programu nastupiti Jane i TS Lajbeki.

Objava Na Dan 153.brigade otvoren Spomen park, Muzej će na proljeće pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.