Prijava

Vaša prijava

USKORO! Jednodnevni besplatni eko sajam!


Ekoregija Velika Gorica zajedno s Gradom Velika Gorica, u subotu, 12.listopada organizira  VG Čajanku. Čajanka je zamišljena kao kao jednodnevni besplatni eko sajam gdje bi se na jednom mjestu okupili postojeći lokalni OPG-ovi i eko proizvođači te predstavili svoje proizvode posjetiteljima, a u sklopu sajma planirana su i edukativna predavanja o ekološkom uzgoju i zdravijem životu.

“Unatoč popularizaciji zdravog življenja građani još uvijek nisu dovoljno informirani o  načinu uzgoja ekoloških proizvoda kao ni o načinima kako doći do ekološkog certifikata. Cjelokupna ideja ovoga projekta je predstaviti postojećim lokalnim OPG-ovima, vlasnicima vrtova, građanima i široj javnosti  važnost ekološkog uzgoja hrane.  Planira se i  zabavni program, gdje će građane i posjetitelje zabavljati Velikogorički izvođači, a za okrijepu će se dijeliti domaći čaj”, pozivaju iz Ekoregije.

Ekoregija Velika Gorica podržava i potiče aktivnosti koje doprinose, potiču i promoviraju održivi razvoj, zaštitu okoliša i kvalitetniji život na području Velike Gorice.

Program ispred Muzeja Turopolja počinje u 12 sati, a izgleda ovako:

• 11:00 – 12:00 sati – okupljanje izlagača i pripremanje za izlaganje kod  Muzeja Turopolje

• 12:00 – 14:00 sati  – edukativno predavanje u dvorani Turističke zajednice grada Velike Gorice na adresi Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica prema sljedećem rasporedu:

• 12:00 – 12:30 sati –  predavanje prof. dr. sc. Ivice Kisića o razlikama između ekološkog i konvencionalnog uzgoja

• 12:30 – 13:00 sati –  predavanje mr. sc. Marije Ševar  na temu „Kako do EKO znaka“

• 13:00 – 13:30 sati – predavanje izv. prof. dr. sc. Marka Vincekovića o MAKABI kapsuli za zaštitu i prihranu bilja

• 13:30 – 14:00 sati – predviđeno vrijeme za postavljanje pitanja predavačima

• 14:00 – 16:00 sati  –  posjet izlagača i degustacija čaja uz glazbeni program kod Muzeja Turopolja na adresi Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica

Projektom se primarno želi podignuti svijest građana o individualnoj odgovornosti za održavanje čišćeg i održivog okoliša te zdrave životne okoline koju je potrebno ostaviti u nasljeđe budućim generacijama.

 

Objava USKORO! Jednodnevni besplatni eko sajam! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.