Prijava

Vaša prijava

Blagoslovljen novi zvonik na kapeli u Roženici


Najstariji mještani sjećaju se još priče pokojnog Josipa Markuza iz Roženice koji je tvrdio kako mu se na prostoru kapele Bezgrešnog srca Marijina u Roženici ukazala Gospa. Bilo je to 50-tih godina prošlog stoljeća. Od onda pa do danas traje ideja i inicijativa obnove starog zvonika i kapelice koja je danas postala kulturno dobro, spomenik povijesti.

Na inicijativu obitelji Markuz krenulo se s obnovom zvonika koji je u nedjelju, 6.listopada svečano otkriven i blagoslovljen. Blagoslovio ga je sisački biskup Vlado Košić u nazočnosti 500-tinjak mještana, župljana i hodočasnika, donatora te pokupskog župnika Antuna Pećara. „Bio je to povijesni, jedinstven dan za sve župljane i mještane. Imamo obnovljenu kapelu i novi zvonik, a tu će se i svete mise ubuduće i dalje služiti na otvorenom s obzirom na to da je prostor kapelice premalen da primi sve vjernike, rekao nam je načelnik općine Pokupsko, Božidar Škrinjarić.

Uz općinu, zvonik su financirali i brojni donatori, a u ime obitelji i svih mještana biskupu je na dolasku zahvalio Stjepan Markuz, poklonivši mu sliku Bezgrešnog Srca Marijina. Uoči svete mise, u Pokupskom je, uz nazočnost župljana i župnika Pećara, biskup blagoslovio i župnu kuću koju je župnik uređivao protekle tri godine.

Objava Blagoslovljen novi zvonik na kapeli u Roženici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.