Prijava

Vaša prijava

Rat oko radova na Plesu se nastavlja


Ni treći dan ne prestaje kriza vezana uz početak radova na Plesu. U srijedu se već drugi put u tri dana oglasio predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor, ovaj put otvorenim pismom ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću.

- Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima. Da ste imali, znali biste da se na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb već tri mjeseca događa samo tzv. priprema gradilišta. Pošto tzv. građevinski radovi traju već tri mjeseca nejasno je gdje je veliki iskop promjera novog terminala dubine oko 10 metara, prepun betonskih temelja iz kojih vire željezne armature, što bi značilo da se sve ove mjesece nešto ozbiljno radilo, no to nije tako, u što se možete i osobno uvjeriti ako posjetite gradilište, komentirao je Kosor jučerašnji odgovor s Plesa.

U pismu stoji i kako će zagrebačka Gradska skupština tražiti isplatu ostvarene dobiti iz prijašnjeg razdoblja Zračne luke Zagreb d.o.o. Kako doznaje Večernji list, radi se o kakvih 70 milijuna kuna koje Gradu Zagrebu kao 35-postotnom suvlasniku ZLZ-a pripadaju, a koje proizlaze iz ukupne dobiti od 200-ak milijuna kuna, evidentirane kod preuzimanja ZLZ-a od francuskog konzorcija ZAIC. Kosor traži da ZLZ uplati navedeni iznos u gradski proračun Grada Zagreba.

- Ministre, pozivam Vas da već sutra posjetite gradilište, a ako me pozovete rado ću se sa Vama fotografirati pored „izvedenog iskopa i izgrađenih temelja“ novog terminala, na kraju je dodao Kosor.

Direktor Zračne luke Zagreb Miroslav Drljača kratko je poručio: “Zračna luka Zagreb d.o.o. nije zaprimila nikakav službeni zahtjev za navedenu isplatu te ga stoga ne možemo niti komentirati navode”.