Prijava

Vaša prijava

APEL I PETICIJA Kod Policije nastradao pješak, građani traže bolje prometno rješenje


Gužva u popodnevnim satima na kolniku, ali i na pločniku. Građani jure, u autima ali i na ulici. S Pošte na Policiju, pa opet u Poštu, žurba uzima danak, raskrižje Kolareve i Magdalenićeve postalo je kobno. Nema dva dana da je i autorica ovog teksta skoro završila pod kotačima. Istina, bila sam na biciklu i išla preko zebre, moja je krivnja što nisam sišla s bicikla prilikom prelaska, no sad kad se toga sjetim ni to ne bi ništa promijenilo. Moja je sreća da sam pazila, jer neoprezna je vozačica samo na mene mahnula rukom (kao da sam ja kriva što prelazim preko zebre, a ona se zaletjela, kao da vozi reli na nekoj utrci).

Moja je priča sretno završila, no za 16-godišnjaka koji je jučer stradao na tom istom križanju- nije. Mladiću je pukla noga na dva mjesta, odmah je prevezen u bolnicu i doznajemo dobro se oporavlja.

Cestu je prelazio po noći, kad je taj dio manje osvijetljen. Iako vozači, posebice stanovnici Gorice, znaju da je na ovom djelu obilježen pješački prijelaz, nerijetko se zaborave, ubrzaju ili pješake, zbog slabog svjetla jednostavno- ne vide.

Kako bi tome stali na kraj pokrenuta je peticija koju je pokrenula Marijana Đuranec, jedna od očevidaca jučerašnje nesreće, a kojom se traži ili postavljanje uspornika ili bolje osvjetljenje tog djela ceste-na adresi Slavka Kolara 15,  između Hrvatske pošte i Policijske postaje, križanje sa Magdalenićevom

“Djeca obližnjih zgrada svakodnevno prelaze taj pješački prijelaz, koji je i inače jako frekventan. Slaba je vidljivost obzirom da je osvjetljen samo od strane pošte, no ispred njega je breza, te iz smjera Euroherca prema Robnoj kući vozačima su pješaci teško vidljivi, posebice za zimskog vremena. Samom izgradnjom rotora kod Euroherca, navedeni prijelaz je postao još opasniji zbog pojačanog prometa kroz Magdalenićevu. Dragi sugrađani, roditelji, bake i djedovi pomognite u postizanju bolje vidljivosti na navedenom pješačkom kako bismo podigli sigurnosti za našu djecu, pješake ali i vozače”, pozvala je Marija u peticiji koju možete potpisati OVDJE.

Objava APEL I PETICIJA Kod Policije nastradao pješak, građani traže bolje prometno rješenje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.