Prijava

Vaša prijava

PODBREŽNICA Bezbrižna igra i veselje na novom igralištu


U gradskom proračunu koji svake godine osigurava sredstva za dječja igralište na popisu se našla i Podbrežnica. Gradski vijećnik, otac dvoje djece iz tog goričkog kvarta, Mladen Arapović, kaže, sretan je, napokon su se ostvarila dugogodišnja nastojanja da se ovdje zamjene stare sprave i ogradi igralište kako djeca ne bi istrčavala na cestu.

„Ovo je vrlo emotivan dan i želim zahvaliti svima, posebice na strpljenju jer bilo je ovdje dosta popravaka“, govori nam Mladen.

I ne samo popravaka. Probleme stvara i neriješeni sudski spor oko statusa zemljišta koji traje već 40 godina. Potrebno je legalizirati zelene površine što bi se, obećaje pak gradonačelnik Dražen Barišić, moglo dogoditi iduće godine.

„Život ne može čekati, djeca se moraju igrati. Ovo ćemo igralište još opremiti, napraviti sadržaje za druga igrališta i sportove i osigurati da djeca imaju bezbrižno djetinjstvo“, rekao je gradonačelnik koji dodaje kako Grad radi i na tome da se Podbrežnica još više poveže s centrom grada te konzumira sve postojeće sadržaje. U planu za iduću godinu je produžetak Zadarske ulice iza gradskog groblja što bi bar djelomično omogućilo još bolju prometnu komunikaciju i povezanost, a Podbrežnica će u potpunosti biti spojena s gradom, jednom kad Zagrebačka ulica postane dvosmjerna.

Objava PODBREŽNICA Bezbrižna igra i veselje na novom igralištu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Studenti muzičke akademije petkom u ZLZ

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike