Prijava

Vaša prijava

Gorica domaćin za 450 plesača iz cijele zemlje


Velika Gorica već je petu godinu za redom domaćin Hrvatskom saboru kulture koji je i ove godine u naš grad doveo Susrete hrvatskih plesnih ansambala. Ovo su jubilarni, 30 susreti, koji se u dva dana vikenda održavaju u dvorani Gorica, a na kojima se predstavlja 450 izvođača iz cijele Hrvatske i Slovenije. Plesačice i plesači predstavljaju svoj jednogodišnji rad putem koreografija koje su pristigle na natječaj i odabrane su od Hrvatskog sabora kulture, pojasnila nam je stručna suradnica pri HSK-u Valentina Dačnik.

A upravo je Velika Gorica odabrana kao grad domaćin jer, dodaje Dačnik, prepoznaje projekt iz godine u godinu , ima plesnu publiku te razumije ovakve projekte. Osim toga upravo je u Gorici jedan od najistaknutijih plesnih klubova u Hrvatskoj i svijetu, osvajač domaćih ali i inozemnih najviših nagrada, PK Megablast koji se organizacije ove manifestacije primio u suradnji s Pučkim učilištem Velika Gorica.

„Gorica je grad folklora, pjesme, plesa, ali grad djece, mladih, vatrogasaca. Zbog toga mnogo ulažemo u djecu, a posebice u kulturu i kulturne običaje naše zajednice“, istaknuo je prilikom otvorenja manifestacije zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i tajnik HSK-a Dražen Jelavić

Plesni spektakl nastavlja se i danas, od 18:30 u dvorani Gorica. Osim plesnih točaka na katu Učilišta postavljena je i izložba koja prati događanje,a riječ je o umjetničkim plesnim fotografijama ansambla iz Požege koji slavi 20 godina rada, autora Mladena Božičkovića prema ideji Ilijane Lončar.

Objava Gorica domaćin za 450 plesača iz cijele zemlje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.