Prijava

Vaša prijava

ZA ZIMU SPREMNI Protiv snijega i poledice sa 50-tak strojeva!


Posljednjih je dana zima stisla, jutra i večeri su maglovite, rosne, a na Sljemenu je već zabilježen i prvi ovogodišnji snijeg. Da i u „nizinskim „ krajevima sve prođe bez problema brinu se u VG Komunalcu koji je, pred najhladniju sezonu, predstavio strojeve i opremu koji će nas i ove zime spašavati od velikog snijega i poledice. U dvorištu firme danas su postrojena vozila, sve poredana od najvećih prema najmanjima, a obilazi ih gradska delegacija. Uz vozila stali su i vozači, djelatnici VG Komunalca i kooperanti, oni su na vrijeme već provjerili ispravnost vozila i pripremili ih za zimsku sezonu.

„Mehanizacija je u vrlo dobrom stanju, a popunili smo je tek jednim traktorom za malu zimsku službu jer svi ostali strojevi su funkcionalni i spremni“, govori nam nakon obilaska predsjednik Uprave VG Komunalca Jurica Mihalj.

I ove godine u pogonu će biti 50-tak vozila na 42 zadatka, za što je pripremljeno 1200 tona soli i 600 tona sipine. Mala zimska služba zadužena je za 58 kilometara nogostupa, parkova i staza, skoro 40 autobusnih stajališta i 1800 parkirališnih mjesta pod naplatom, dok je velika zimska služba pripremila najveće strojeve za 581 kilometar prometnica.

„Posebno su traumatični i opasni nadvožnjaci koji se brzo lede zbog čega se nima pridaje posebna pozornosti, no u svemu je potreban oprez i vozača koji moraju prilagoditi brzinu uvjetima na cestama“, dodaje Mihalj.

Podsjetimo kako Zimska služba djeluje u nekoliko stupnjeva pripravnosti i prednosti, koji su određeni Pravilnikom te ovise o vremenskim geografsko- klimatskim uvjetima i značajkama.

Objava ZA ZIMU SPREMNI Protiv snijega i poledice sa 50-tak strojeva! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.