Prijava

Vaša prijava

PREMIJERA (Dis)funkcija glave zaigrala na Sceni Gorica


Na Sceni Gorica premijerno je predstavljena još jedna, ove godine treća po redu, predstava u vlastitoj produkciji Scene Gorica, (Dis)funkcija glave. Riječ je tekstu koji je napisan 2012. godine u Makedoniji gdje je ova komedija stekla status kultnog hita. Na sceni Gorica redateljske se palice primio Ivan Leo Lemo uz sjajnu glumačku postavu: Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovači.

U predstavi pratimo posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje, što dovodi do niz komičnih, životnih i prepoznatljivih momenata.

„Muškarcima je sve teže nositi breme patrijarhalnog presinga. Sve je veća disproporcija između onoga što muškarci arhetipski jesu i onoga što moraju glumiti da bi postali ovovremeni stereotip. Živimo u hiperseksualiziranoj takozvanoj zapadnoj kulturi u kojoj više nema intime i u kojoj je vođenje ljubavi prestalo biti duhovna aktivnost. Stvari volimo, a ljude koristimo. Žene su objekti, a muškarci uživatelji tih objekata.“, bez generaliziranja konstatira redatelj predstave.

Da se publici svidjela govori i činjenica kako su glumce snažnim aplauzom u nekoliko navrata vraćali na pozornicu. „Nama je drago da radimo i postojimo i da u Gorici imamo ozbiljno kazalište koje publika rado i često posjećuje i uživa u našim aktivnostima“, rekla nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Anita Pišković.

Objava PREMIJERA (Dis)funkcija glave zaigrala na Sceni Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.